Att släppa taget

Första inskolnings veckan är över. 3 dagar på förskolan för Alexander.
Dag 1. Gick bra. Lite blyg i början men nyfiken och framåt var han. 9-12 var jag där med honom hela tiden. Och han tvärslocknade när vi kom hem.
Dag 2. Gick någorlunda bra. lämnade honom själv 1h under tiden som dom var ute och lekte. han märkte det knappt. när jag kom tillbaka så hade dom tagit in barnen och jag möttes då av en ledsen A som inte ville vara inne utan vara kvar ute. en blandning av trötthet och hunger. Vi åt tillsammans och sen var det sova som gällde. La ner honom på sin plats i sovlokalen och då kom hans tårar igen. satt med honom i famnen tills han lugnat sig. la sen tillbaka honom på madrassen och fick ligga där bredvid och hålla hans händer innan han tillslut somnade. Jag smög ut och personalen tyckte att jag skulle gå hem en stund tills dom brukar väcka barnen. kände mig osäker på om han skulle sova eller vakna inom kort igen. men jag gick hem och dom lovade att ringa om han var ledsen. Kom tillbaka och inga tårar men han hade vaknat nästan precis efter att jag gått. Trött var han när vi kom hem.
Dag 3. Började tidigt 05:30 och en orolig natt på det. kände mig osäker på om de var någon idé att gå upp dit men de gjorde vi i allfall. Jag och P var med på fruktstunden 1h och sen sa vi hejdå och han kramade oss och sen gick vi mot hallen och satte på oss skorna och då förstod han att vi skulle gå utan honom. Dom lyfte upp honom och han fick vinka åt oss i fönstret. Kändes hemskt att gå hem när han var ledsen. Jag ringde dit när jag kom hem och kollade om han hade lugnat sig och de hade han gjort. Dom hade gått ut på gården och lekt vilket han älskar. Och där ute fanns ju storasyster. 2h senare ringer dom och säger att nu är han ledsen så jag gick dit och hämtade honom. Han hade sovit 30min ute i sin vagn. Ätit bra och sen hade han varit ledsen så storasyster hade fått komma och leka med honom. Vilken underbar storasyster alltså! Trygghet för lillebror att ha henne där. 
Nästa vecka får bli en mjukstart igen. Jag kommer att finnas där nära om han blir ledsen. 3 inskolningsdagar räcker inte för honom. Det var helt annorlunda med storasyster. Hon anpassade sig direkt och trivdes som fisken i vattnet. A är så himla mammig och vi har inte lämnat ifrån oss honom många gånger så han är så fäst vid oss och jag vid honom. Vi får ta de här i hans takt. Han kommer att släppa taget tids nog.